jewellery-stand-1808720_1280

Inspiration

Fever är mitt eget klädmärke. Jag skapar mina plagg från idé till färdigt plagg. Jag arbetar utifrån ett par fasta principer som hjälper mig att skapa: hållbarhet och tema. Alla plagg i mina Fever kollektioner är hållbara, både ekologiskt, socialt och ekonomiskt.

När det kommer till hållbarhet så gör det mina val för tyger och material något begränsade men det gör också att kreativiteten flödar för att komma på något nytt och intressant. Mina teman är alltid nya för varje kollektion jag planerar. Min allra första kollektion är väldigt skandinavisk och sval. Den för tankarna till de små skymtarna av mjukhet i storstadens betong. En liten blomma som kämpat sig fram upp genom en spricka i asfalten eller hur din andedräkt syns i luften på en kall dag.

Hållbart mode

Fever står för hållbart mode. Hållbarhet är med i alla steg i min skaparprocess när jag designar och syr mina plagg. Hållbart mode betyder att processen för att skapa ett plagg är ekologiskt, socialt och ekonomiskt hållbart.

  • Mina plagg är ekologiskt hållbara eftersom jag bara beställer tyger och material från leverantörer som kan garantera att deras produkter är skonsamma för miljö
  • Mina plagg är socialt hållbara eftersom att alla som arbetar med att framställa mina material och tyger har skäliga löner och bra arbetsvillkor.
  • Mina plagg är ekonomiskt hållbara eftersom alla plagg är gjorda i bra och starka material och sydda för att ha en lång livslä Designen på mina plagg är klassisk och de kommer aldrig kännas tråkiga eller omoderna.

Mitt skapande

Alla modedesigners och konstnärer har olika svar på hur de skapar sina plagg och konstverk. Vi får alla inspiration från olika saker och vår process för att få fram en produkt skiljer sig alltid åt. Jag har flera års studier i mode och textilskapande i ryggen vilket hjälper mig otroligt mycket i allt jag gör. Men det är en sak att teoretiskt veta hur mode kan eller har sett ut, medan det är en helt annan grej att skapa en unik och hållbar produkt.

Det finns flera svenska modeföretag som satsar på hållbart mode. Fever ingår i ett stort nätverk för hållbara modeskapare och min arbetsprocess är inspirerad av alla mina kollegor i nätverket. Tillsammans skapar vi en ny våg av mode och attityder till hur kläder ska se ut och fungera. Vi har länge haft en slit-och-släng-attityd till kläder och jag arbetar aktivt för att folk ska göra sig av med den tanken.

Jag har än så länge bara skapat en kollektion och som du kan se om du tittar på sidan ”Collection” så hör alla kläderna ihop i en röd tråd, antingen i material eller i designelement. När jag skapar mina kollektioner utgår jag ifrån en inspirationskälla. Inspirationen kan vara vad som helst: träd, västkusten, hav eller något annat. Utifrån den här lilla detaljen kan jag skapa en hel kollektion med olika tolkningar på samma sak. Kontraster är alltid ett säkert kort. Antingen kontraster i färger eller material är intressant för både mig som skapare och för dig som ska bära plagget.